Biologisch bloemenzaad

In de lente en zomer van 2018 bood ik gratis biologisch bloemenzaad aan bij de verkoop van de natuur wenskaarten, misschien heb je nog wel zo’n zakje thuis liggen en wil je weten of je ze nog in 2019 kunt zaaien….

Het is bijen-, hommel- en vlindervriendelijk bloemenzaad, en ik had het verpakt in een mooi gevouwen zakje (van vouwpapier) waar 2 gram in zit, dat is genoeg voor ca 2 m².
Per kaart 💌kreeg je dus een zakje bloemenzaad, en ik heb er voor gezorgd dat als je die kaart + dat zakje op de post 📬 deed dat je dan nog steeds maar 1 postzegel hoefde te plakken.

20180319_223006

In dit zakje zit een mengsel in verschillende verhoudingen van:
Bladrammenas, Boekweit, Borage, Dille, Goudsbloem, Incarnaatklaver, Kaasjeskruid, Karwij, Korenbloem, Koriander, Mosterd, Phacelia, Venkel, Witte klaver  en Zonnebloem.

Gebruiksaanwijzing:
* Zaai in voorjaar, zomer en tijdens een warme herfst op een plek in de volle zon of halfschaduw. Alleen in tuinen en stedelijk gebied. De hoogte van de meeste bloemen is ca. 50 cm, de zonnebloemen kunnen 2 meter hoog worden..
De kiemkracht van de zaden is na een jaar met 50% afgenomen, ik kan dus niet garanderen dat ze in 2019 nog op komen, maar als je het niet geprobeerd hebt weet je zeker dat het niet lukt ;-)

Dit leuke kadootje bood ik jullie aan in samenwerking met Bijenlint.

Advertenties