Dit is hoe mijn werkweek eruit ziet…

Ik ben al een tijdje terug van vakantie en aan het werk.
Aan het werk gaan betekent voor mij dat ik weer verder ga met het vullen van mijn nieuwe webshop op Etsy. Ik ben niet meer bezig met het vullen van deze website met nieuwe kaarten omdat ik al een tijdje samen met Esther van Kallikona Websmart een nieuwe website aan het maken ben, waar ik veel foto’s voor heb gemaakt, teksten voor heb geschreven en herschreven. Ik heb zelfs een productcatalogus gemaakt.

Ik ga zo mogelijk elke week erop uit met mijn kaarten: ik bezoek dan een nieuwe stad of dorp waar ik op zoek ga naar verkooppunten voor mijn kaarten. Op zo’n dag wandel ik ongeveer 10 winkels in, ik kijk met name bij onafhankelijke boekenwinkels, cadeauwinkels, bloemenwinkels, natuurvoedingswinkels.
Mocht je tips of ideetjes hebben, die zijn altijd welkom!
Ik vond dit jaar tot nog toe 4 nieuwe verkooppunten; in Nijmegen, Weert, Haarlem en Berkel-Enschot, en ik vulde mijn assortiment aan bij een paar grote natuurvoedingswinkels.
Ik schrijf me in voor markten, brainstorm over nieuwe producten om mijn tekeningen op te tekenen of te laten drukken. Ik teken nieuwe Crazy Creatures, en als er notitieboekjes verkocht zijn teken ik weer nieuwe, ik teken kleine of grote tuinaquarelletjes en kleur mijn eigen mandalakaarten in.

Af en toe krijg ik opdracht om een tekening te maken en ik heb bij tijd en wijle een werksessie met mijn zus, zij helpt mij met het drukwerk-klaar maken van nieuwe wenskaarten. Binnenkort gaan we ook aan het werk om patronen te maken van een paar schilderijtjes van de Crazy Creatures die ik wil laten drukken op behang, inpakpapier en op stof. Ik heb een interessante website gevonden waar dat kan. Dat inspireerde me om verder te denken dan wenskaarten, stempels en notitieboekjes. Ik wil tassen en etuitjes laten maken van stof bedrukt met schilderijtjes van de Crazy Creatures, evt in combinatie met leer. Ik ben aan het rondkijken naar iemand in mijn omgeving die lekker creatief is en handig met de naaimachine, die tijd en zin heeft om in opdracht voor mij e.e.a. te maken en met me mee te denken. Als jij die iemand bent, of kent, let me know!

Aan de slag betekent ook weer regelmatig schrijven op Facebook en Instagram.
Ik vind via diezelfde social media kanalen interessante, mogelijke samenwerkingen en projecten en de mensen die ik daar volg of via via tegenkom geven soms ook leuke, leerzame workshops waar ik me voor inschrijf. Zo deed ik onlangs een workshop Botanisch Illustreren in Utrecht waar ik heel erg veel opgestoken heb.

Advertenties

Let Nature Inspire You!

‘Let nature inspire you’ is de zin die in me opkwam toen ik aan het brainstormen was over hoe ik mijn tekenwerk in 1 zin zou kunnen samenvatten.
De natuur om ons heen, maar ook die in mezelf is wat me inspireert bij het tekenen.
Laatst kreeg ik een mooie opmerking van een bezoekster aan een kraampje op de markt waar ik stond: “Wat goed dat je bewustwording combineert met je kunst, daar wil ik graag aan bijdragen!” Die wisselwerking met mensen die mijn kaarten en tekeningen kopen en of alleen maar heel-erg-bewonderen is erg fijn en mooi, ik word er blij van.

Waar ik ook blij van word, is dat ik mezelf nu een hele mooie cursus cadeau heb gegeven de komende week: ik ga een cursus ‘Natuurwezens nader komen’ doen..
Natuurwezens zijn de wezens die zorg dragen voor alle aarde processen.
Ik ‘zie’ en voel ze al langer, in mijn ooghoeken neem ik lichtflitsen waar, steeds als ik buiten in de natuur zit te tekenen. Als ik opzij kijk is het weer weg, maar ik voel een subtiele, heel liefdevolle en blije aanwezigheid. Ze zitten al in veel van mijn natuurtekeningen.

Een paar jaar geleden tekende ik onderstaande subtiele aanwezigheid, de Devi, die ik meer voelde dan zag in de Blauwe Winde, één van mijn lievelingsbloemen met haar prachtige kleuren en intens witte hart.

Feestje op Stekmarkt!

Op 1 juli bestaat Fannie Coenen ART with Love 2 jaar.
Ter ere hiervan vier ik een dag eerder een klein feestje op 30 juni omdat ik dan op de STEKmarkt ben tijdens het Circusfestival Breda en er dan ook blije mensen zijn om het mee te vieren!

Want dankzij alle mensen die geïnteresseerd zijn in wat ik doe, en zeker die mensen die bij mij autonoom werk, wenskaarten, tekeningen in opdracht en handgetekende notitieboekjes kopen, ben ik waar ik nu ben! En daar wil ik jullie voor bedanken!

Op deze markt sta ik met een kraampje vol wenskaarten, notitieboekjes en stempels.
Ik neem ook potten met kleurpotloden en kleurplaatjes mee zodat je gezellig ergens kunt zitten kleuren als je daar zin in hebt. Voor de eerste 30 bezoekers heb ik een gratis wenskaart en voor iedereen is er wat fruit en nootjes voor de lekkere knabbel.

Op het terrein van Stek is genoeg eten en drinken, vertier èn schaduw te vinden voor een ieder.

Waar is het te doen:

Op het voorplein op de Veilingkade 9a in Breda, van 13.00 tot 17.00u.

Zou leuk zijn je daar te zien!

Inktober Goudprint wenskaarten

Bij de InktoberChallenge in 2017 maakte ik een serie van 31 pen-met goudstifttekeningen.
Ik deelde deze tekeningen regelmatig op mijn blog hier op WordPress en elke dag op mijn pagina op Facebook en vroeg naderhand aan jullie welke jullie het mooiste vonden en waar je een wenskaart van zou willen hebben..
Er is toen massaal op gereageerd:

Nummer 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10, 13, 26 en 29 kregen de meeste stemmen, waarmee het een serie van 10 kaarten werd.

Vorige week is de opdracht naar de drukker gegaan voor 400 kaarten.. en vanmorgen kreeg ik bericht dat ze vandaag verzonden worden…deze week heb ik ze dus in huis!

Het duurde allemaal zo lang omdat ik wat strubbels tegenkwam in samenwerking met de grafisch ontwerper; zijn werk eraan is lange tijd stilgelegd geweest.
Dit jaar kwamen we uit de stroop en in de flow ;-)
Wat zo bijzonder aan deze kaarten is, is dat al het goudkleurige in de tekening in een apart bestand is gezet, per tekening, zodat dat over de tekening gedrukt wordt.
Dat bleek een enorme berg met werk; elk streepje, elk stipje is gezien.
Dat maakt ook dat de druk niet de meest goedkope is.
Maar het is het waard!
Want ik heb de proefdruk gezien, het ziet er heel mooi uit! Het goud spat echt van de kaart af als je deze een beetje heen-en-weer beweegt!

Het zijn (dubbele) vierkante kaarten, 13.5×13.5 cm, gedrukt op BioTop papier.
Achterop staat: Fannie Coenen ART with Love.
Je kunt ze bij mij en elk verkooppunt waar ze terecht komen, kopen met crèmekleurige envelop.

De kaarten zijn bij mij deze week tot en met zondag 23 juni te bestellen met een korting van €0.25 per kaart: ze kosten nu €2.70, exclusief verzendkosten.

Ik verkoop ze straks via mijn Etsy shop, voor €3.95 per stuk inclusief verzendkosten.

tekening2

Nr 2

tekening3

nr 3

tekening4

nr 4

tekening5

nr 5

tekening6

nr 6

tekening9

nr 9

tekening10

nr 10

tekening13

nr 13

tekening29

nr 29

tekening26

nr 26

 

Pinkster-aanbieding

Vorige week had ik een nieuwe aanvulling op mijn kaarten assortiment met de ‘Sprankenhofjes’ en de ‘Bloemenmeisjes’. Deze kaarten, allemaal of een selectie ervan staan hier in het kaartenrek: Belle Rose bloembinders in Oisterwijk, Bloemverhalen in Eindhoven, Sprankenhof in Udenhout, en Yogastudio Namasthee in Tilburg.

Nu kreeg ik eergisteren het heugelijke nieuws dat ik héél binnenkort weer nieuwe aanvulling krijg op mijn wenskaarten assortiment, want woehoeeee, de Inktoberkaarten komen eraan! Volgende week gaat het naar de drukker!
Het was al krap in de kast, maar nu moet ik ècht plaats maken in mijn mini-magazijnruimte.
Dus een aanbieding op alle wenskaarten verkrijgbaar via deze website!
Bij een bestelling vanaf 4 wenskaarten betaal je €2.25 ipv €2.75 per stuk, geldig:
vandaag 9 en morgen 10 juni 2019!

Omdat nog niet alle wenskaarten in mijn etsy shop staan doen we dat gewoon even via de shop op deze website..

Schilderen op locatie

Ik ben afgelopen twee maanden bezig geweest met het op locatie schilderen van een nieuwe serie Tuin Aquarellen. Dit keer zat ik bij biologische groente en fruitpluktuin Sprankenhof in Udenhout. De bedoeling was om van deze aquarellen weer wenskaarten te maken.

Dat is gelukt!

Gisteren zijn de kaarten binnengekomen van de drukker!

En vandaag ga ik ze verkopen op de Open Dag van Sprankenhof in Udenhout.
Van 11.00-18.00u sta ik daar met een tafel vol wenskaarten, handgetekende notitieboekjes, stempels èn ik neem de originele aquarellen mee, in mijn portfolio.

Over elke aquarel schreef ik een verhaaltje, dat erbij staat in mijn portfolio-map.
Dit verhaaltje over mijn avontuur bij de kippen is daar één van..

“Eind april besloot ik tussen de kippen te gaan zitten, om ze te tekenen.
De kippen stonden toen nog met hun legnesten tussen de vlierstruikjes aan het begin van de tuin. Een paar lagen lekker een zandbad te nemen, anderen scharrelden wat rond of renden achter elkaar aan als er eentje iets lekkers te pakken had gekregen.

Er was ook een prachtig Oranjetipje dat er rondfladderde, dus die moest ook in de tekening.
Ik ontdekte die dag dat het spreekwoord van het éne schaap over de dam, aangevuld mag worden met kippen. Want eerst zat er eentje in mijn tas te koekeloeren, daarna sprong er 1 op mijn knie, en vervolgens zaten er 2 op mijn voet, te kijken wat er allemaal te doen was bij mij.”

Erg makkelijk tekenen is dat niet kan ik je zeggen.. ;-)

Deze aquarel is geselecteerd om er  wenskaarten van te maken.
Er is er eentje van het gehele plaatje en een detailopname.
In totaal zijn er 5 verschillende wenskaarten gemaakt van deze lente serie.
Er komt nog een zomerdeel (3st) en een herfstdeel (2 st) waardoor de gehele serie in totaal 10 kaarten zal hebben.

Vandaag, 2 juni 2019 wordt per verkochte Sprankenhof-kaart €0.25 aan Sprankenhof gedoneerd.

 

Mandala Expositie in Hotel Groot Welsden

Sinds deze week is er een doorlopende Mandala Expositie in Hotel Groot Welsden in Margraten. Afgelopen periode hebben we hard gewerkt om alles in orde te maken en dinsdag was de opening. Ik heb 8 originele, zeer kleurrijke mandala’s opgehangen, ze zijn te bezichtigen in zowel de ontbijtruimte als in de gang op de 1e etage van het hotel.
Van alle mandala’s is er een stukje te lezen waarin ik iets heb geschreven over het ontstaan van de tekening, wat specificaties van de betreffende tekening en de prijs.

7 van deze mandala’s werden eerder tentoongesteld op mijn Expositie aan Huis in oktober 2018. De 8e is nu voor het eerst tentoongesteld. Op onderstaande foto een stukje van het inkleur-proces van deze mandala. Ze hangt in de ontbijtruimte in Hotel Groot Welsden, boven een prachtig bloemstuk.

Als je tijd en ruimte hebt, is het zeker de moeite van het bekijken waard.
En als je nog meer tijd en ruimte hebt, kun je er een verblijf aan vastplakken in het hotel; je krijgt 10% korting als je bij het boeken vermeld dat je voor de mandala’s komt! ;-)

Twee nieuwtjes!

Ik heb twee nieuwtjes!

1: ik heb deze week een Etsy Webshop geopend, waar ik mijn wenskaarten, illustraties op allerlei producten, en authentiek werk ga verkopen. Langzaam maar zeker vult de shop zich met typische Fannie Coenen ART with Love spulletjes ;-)

2: ik heb 72 notitieboekjes gekocht, (A7 t/m A5 formaat) en ben begonnen ze te voorzien van een handgetekende illustratie van de Crazy Creatures. (Dat wordt wel een jaarproject, hahaha!) Sommige boekjes zijn gelinieerd, andere zijn blanco van binnen, maar allen zijn one of a kind.

Morgen sta ik met een kraam op de Hall Markt in de Hall of Fame in Tilburg, van 12-18u. Ik neem mijn wenskaarten mee, de nieuwe Crazy Creatures stempels, de diy Crazy Creatures notitieboekjes en ook een paar van deze nieuwe LIMITED EDITION CrazyCreatures Notitieboekjes. Ze zijn allen gesigneerd, en voor een kleine meerprijs personaliseer ik ze ook voor je.. ik schrijf ter plekke de naam erop voor wie het boekje is.
Misschien een leuk Moederdagcadeautje?

 

limited met tekst

voorbeeld limited edition met tekst

limited personalized

voorbeeld limited edition personaliseerbaar

 

Crazy Creatures Stempels

Een maand of 2 geleden kwam ik een superleuke uitnodiging tegen via Instagram, van Kriebels Lifestyle. Ze zochten ontwerpers om een lijn met afbeeldingen te maken waar stempels van gemaakt konden worden. 😍YESS dacht ik;
de Crazy Creatures with Love zouden daar heel goed tot hun recht komen!
En zo geschiedde;
Ik heb deze 2 tekeningetjes gemaakt en Annemiek van Kriebels Lifestyle heeft er stempels van gemaakt.

De stempels zijn zowel op de website van Kriebels Lifestyle als bij mij te koop voor €12.50 per stuk. Vooralsnog zijn ze alleen bij mij te koop als ik op een markt sta.
bv 2e Paasdag, (22 april 2019) op de Bosvreugd lentemarkt, aan de Reeshofdijk 12 in Tilburg. Ik sta daar met een tafel vol wenskaarten, notitieboekjes, stempels en originele schilderijtjes, van 13.00-17.00u.

De Februari Challenge is weer begonnen!

mixedup februari

Vorig jaar Februari bedacht ik de Challenge ‘FbEuArRi-MixedUp; een maand lang experimenteren met mixed media. Hier kun je zien wat ik er vorig jaar mee deed.

Dit jaar doe ik het anders; ik heb 28 ondergrondjes gemaakt met ecoline en ink en gebruik deze ondergrondjes als basis om er vervolgens elke dag een tekening op te maken en/of materialen erop te plakken;  oude tekeningen, uitgescheurde plaatjes, vilt, wol, stickers, etc…; ik verzin het ter plekke.
Anders dan vorig jaar deel ik hier nu alleen de eerste die ik gemaakt heb.
Pas aan het eind van de periode deel ik de rest, ik maak er een pagina van, zodat je daar op je gemak kunt kijken. fbeuarri mixed up nr 1

Mocht je op Facebook of Instagram zitten, zoek me dan daar op, daar deel ik wèl elke dag mijn creaties, daar kan je behalve ‘likes’ ook reacties plaatsen, ik vind het erg leuk te lezen wat je er van vindt ;-) .

https://www.facebook.com/FannieCoenenART

https://www.instagram.com/FannieCoenenART