De Februari Challenge is weer begonnen!

mixedup februari

Vorig jaar Februari bedacht ik de Challenge ‘FbEuArRi-MixedUp; een maand lang experimenteren met mixed media. Hier kun je zien wat ik er vorig jaar mee deed.

Dit jaar doe ik het anders; ik heb 28 ondergrondjes gemaakt met ecoline en ink en gebruik deze ondergrondjes als basis om er vervolgens elke dag een tekening op te maken en/of materialen erop te plakken;  oude tekeningen, uitgescheurde plaatjes, vilt, wol, stickers, etc…; ik verzin het ter plekke.
Anders dan vorig jaar deel ik hier nu alleen de eerste die ik gemaakt heb.
Pas aan het eind van de periode deel ik de rest, en maak ik er een pagina van, zodat je daar op je gemak kunt kijken. Dit, omdat de berichtjes die ik er vorig jaar over maakte, nauwelijks tot niet bekeken zijn. Zonde van mijn tijd ;-)fbeuarri mixed up nr 1

Mocht je op Facebook of Instagram zitten, zoek me dan daar op, daar deel ik wèl elke dag mijn creaties, daar kan je behalve ‘likes’ ook reacties plaatsen, ik vind het erg leuk te lezen wat je er van vindt ;-) .

https://www.facebook.com/FannieCoenenART

https://www.instagram.com/FannieCoenenART

Advertenties

Mandala Creatief Bijeenkomsten

Volgende week dinsdag 5 februari 2019 gaat er een nieuwe reeks creatieve bijeenkomsten van start.

De nieuwe bijeenkomsten heten ‘Mandala Creatief‘, en zijn bedoeld om op ontspannen wijze elkaar te ontmoeten, inspireren en samen te creëren.
Mandala’s maken met en vanuit een wat vrijere hand, met verschillende materialen en technieken. Er is een 2deling in de bijeenkomsten; BASIC & PLUS.
Bij beide bijeenkomsten is er natuurlijk mijn blijde aanwezigheid, een kopje thee met wat lekkers, en beginnen we met een korte ontspanningsoefening, evt ook met behulp van inspiratiekaarten.

  • Bij de BASIC bijeenkomsten neem je je eigen materiaal en eigen werkje mee, en krijg je van mij begeleiding als je vragen hebt waar je niet uitkomt.
 • Bij de PLUS bijeenkomsten mag je gebruik maken van al mijn creatieve materialen en gaan we gezamenlijk een nieuwe mandala creëren.
  Dat kan zijn d.m.v. kleurpotlood of tekenpen, met collage, schilderen (bv aquarel), met krijt of mixed media (verschillende materialen door mekaar).
  Iedereen mag hiervoor ideetjes inbrengen, en als deze bijtijds zijn aangeleverd, maak ik daar een werkbeschrijving van, zodat je er later thuis ook nog mee aan de slag kunt.

Voor de eerste PLUS Bijeenkomst is er al een ideetje ingebracht en hier heb ik een werktekening van gemaakt. We gaan gezamenlijk de mandala Firework maken, die bij mij te koop is als wenskaart. En natuurlijk maken we die dan op wenskaartformaat, zodat je deze evt aan iemand kan versturen. :-)

Wanneer/waar:
Om de 2 weken op dinsdagochtend van 9.30u-12.00u bij mij thuis in Berkel Enschot.

De BASIC & PLUS bijeenkomsten wisselen elkaar af;
In de 1e week van februari (week 6) start ik met een PLUS bijeenkomst.
Vervolgens de week erna (week 7) een BASIC bijeenkomst. Dan een week pauze (week 8), waarin je thuis verder er aan werkt. (of gewoon wat anders doet ;-))

De data voor de komende 3 maanden is als volgt:
PLUS: 05-02, 26-02, 19-03, 09-04, 30-04.
BASIC: 12-02, 05-03, 26-03, 16-04, 07-05.

Aantal personen:
Maximaal 4 personen (*)
(*) Er zijn nog 2 plaatsen vrij. Bij meer animo kan er ook een groepje op donderdagavond starten, in diezelfde weken, van 19.30-22.00u.

Prijs:
Zowel de BASIC als PLUS bijeenkomsten gaan per strippenkaart van 5x.
Je kiest zelf wat je wil; alleen BASIC, of alleen PLUS, of beiden.

BASIC €7.50 per les/per 5: €37.50
PLUS €12.50 per les/per 5: €62.50
BASIC & PLUS €10.- per les/per 10: €100.-. Bij inlevering van een volle strippenkaart kom je de 11e x gratis.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op.

 

Custom Made design ski helm

De afgelopen 2 maanden zat ik in een bijzonder uitdagend creatief proces.
Half november 2018 kreeg ik een unieke vraag, namelijk of ik een ski helm zou willen opvrolijken met een Fannie-original…
Ja natuurlijk!! 😍
Maarrehm.. ik wilde toch eerst effe onderzoeken of dat wel kon. (En of ik dat kon, als in; de eerste keer, nog nooit zoiets gedaan..) Ik heb her en der om advies gevraagd en kwam er achter dat alles wel kan in principe.
 
Er volgde een intermezzo van ongeveer 2 weken…
waarin mijn innerlijke faalangstige, pietpaniekerig konijn 🐰ervandoor ging met alles wat er allemaal MIS zou kunnen gaan en raakte ik m’n padje kwijt.
Het onderzoek stopte, alles stopte. Ik zat voor die zelfopgeworpen, megahoge drempel te wachten tot ik erover heen kon.
 
Begin december volgde ik de bijzondere en zeer waardevolle workshop ‘Voice Dialogue Beleving’, bij One Sense.
Bij een Voice Dialogue Beleving stel je je innerlijke stukken op, in een soort levend schilderij wat samen met de deelnemers wordt gecreëerd.
(Ik kan je ten zeerste aanraden een keer deel te nemen, of bij One Sense info op te vragen
.) Ik ben erg dankbaar dat ik het ontdekt heb, en neem zo vaak mogelijk deel.
Bij deze workshop, die dag in december, ontmoette ik een stuk van mezelf dat ik eigenlijk niet kende. Het was totaal ondergesneeuwd
☃️en diende weer stem te krijgen. Dat was een pittig en erg confronterend proces kan ik je zeggen.
Maar het zaadje is gekiemd die dag, het plantje
🌱 is aan het groeien.
Ja, zelfs in de winter.
😉  Ik ontmoette ‘Zelfvertrouwen’.
En Zelfvertrouwen zei; ‘Joh, dat kan ik prima, no problem, dat beschilderen van die ski-helm; dat gaan we gewoon doen!’

En zo geschiedde:
Een week later begon ik met schetsen, ging ik met hernieuwd Vertrouwen op pad om acrylstiften 🖌te kopen en half december ging ik tekenen voor het echie.
Toch weer stiknerveus, met trillende handjes, maar ik zette ‘gewoon’ de stift op de helm, en tekende zonder moeite een
🌺Hibiscus bloemenrank.
Mijn Ik
‘Zelfvertrouwen’ had gelijk: ik kan dat, no problem!
De tussentijdse foto’s van het creatieve proces deelde ik met de ski-helm eigenaresse, af en toe hadden we overleg erover, paste ik wat aan.
En de dag vóór kerst was het klaar!
Ik heb de tekeningen op de helm afgelopen dagen voorzien van een aantal lagen vernis.

En morgen is de grooooote dag, en ga ik de helm afleveren.
🤩

Gouden Randje Winterkaarten, deel 2

Op mijn facebookpagina stelde ik begin oktober een vraag over wat voor soort kerstkaarten ik zou gaan tekenen. Er was dit en vorig jaar al herhaaldelijk vraag naar geweest, vandaar dat ik dacht, ik betrek de mensen die de kaarten wellicht zouden gaan kopen erin. Helaas voor mij waren er maar 2 actieve meedenkers. De 2 meedenkers hadden wèl 2 totaal verschillende ideetjes; “iets met mandala’s misschien”, zei de ene, en de andere zei; “Iets heel anders. Niet het geijkte. Een mooi zoekplaatje waarin de verbinding tot stand komt”.

Ik heb met allebei deze vragen iets gedaan.

Het mooie, niet geijkte zoekplaatje presenteerde ik in de post van vorige week.
Ik toonde jullie toen de Winterkaarten Limited Edition serie van 3.
Ik schreef daarover: “Deze serie ademt de sfeer van winter, van donkere luchten en kale landschappen, van gure kou en frisse luchten, van stilte, maar ook van sprankelende ontmoetingen, van zon en licht, van onverwachte leuke verrassingen en wendingen, van vuur(werk), van warmte en van kracht.”

Winter Mandala 1

Winter Mandala 2

Vandaag toon ik de Winter Mandala kaarten. Ik tekende 2 afbeeldingen. Het thema wat voor mij bij deze kaarten hoort zijn die van bloemen, kaarsen en liefs. De kaarten zijn zwart wit, waardoor je ze zelf kleur kunt meegeven. Elke kleur die je wilt, enkel opgebracht of laag over laag waardoor het meer schakeringen en diepte krijgt.
Je kunt het symbolisch zien, want het is jouw kleur die je meegeeft aan je feestdagen, aan de donkere wintermaanden, aan het nieuwe jaar in het verschiet.

Deze twee nieuwe Mandala wenskaarten komen met een mooie rode envelop en kosten tot eind 2018 €2.50 per stuk. Het zijn niet-typische kerstkaarten en ze zijn dan ook na kerst nog steeds verkrijgbaar. Dit in tegenstelling tot de abstracte serie, das echt een Limited Edition.

De kaarten staan in mijn shop. Maar je kunt ze natuurlijk ook ‘live’ zien.
Op 16 december sta ik op de kerstmarkt van de Dwalerij in het dwaalgebied van Tilburg.
En daarnaast zijn ze (in verschillende samenstellingen) ook al te koop bij een aantal verkooppunten in Nederland, namelijk bij De Sprankenhof, Namasthee, Bloemverhalen en Boekhandel Jacques Baas.

Gouden Randje Winterkaarten

Dit jaar breng ik voor het eerst wenskaarten uit speciaal voor de decembermaand, voor kerst en oud & nieuw. Ik heb gekozen voor 2 verschillende, niet typische kerst series. Vandaag presenteer ik hier één van de 2 series, en volgende week de andere.

Deze eerste serie ademt de sfeer van winter, van donkere luchten en kale landschappen, van gure kou en frisse luchten, van stilte, maar ook van sprankelende ontmoetingen, van zon en licht, van onverwachte leuke verrassingen en wendingen, van vuur(werk), van warmte en van kracht. Dat is de serie van 3 die je hier boven ziet.

Het is een Limited Edition serie. Er zijn 40 kaarten per afbeelding en ze zijn uitsluitend verkrijgbaar in december 2018. Het zijn enkele kaarten die ik heb laten drukken, zonder tekst, en er komt een mooie rode envelop bij. Als extraatje heb ik ze daarna nog met goudverf vol gespetterd, en er een gouden sterretje opgeplakt. Elke kaart is dus anders, want de spetters èn de sterretjes zijn echt niet overal op dezelfde plek terecht gekomen ;-)

De mensen die op mijn Expositie aan Huis zijn geweest hebben de afbeeldingen wellicht al herkend daar ze toen ook te bezichtigen waren. De originelen van deze kaarten maakte ik in 1996, al een hele tijd geleden dus.

rood (1) geel (1) blauw (1)Vanaf eind november zijn deze kaarten te koop in mijn shop, voor €1.25 per stuk. Maar je kunt ze nu al reserveren als je wilt. ;-)

Wil je ze liever ‘live’ zien? Op 16 december sta ik op de kerstmarkt van de Dwalerij in Tilburg.
En daarnaast zijn ze vanaf eind november ook te koop bij een paar verkooppunten in Nederland.

20 & 21 oktober 2018 Expositie-aan-Huis

De afgelopen weken ben ik volop bezig geweest met het maken en verspreiden van de uitnodigingen die ik heb gemaakt voor mijn Expositie aan Huis. Ik ben tekeningen aan het inlijsten, ben prijzen aan het bepalen, heb schilderijrichels en nieuwe verlichting opgehangen en ik ben aan het bedenken welk lekker watertje en welke hapjes ik ga serveren.
Het wordt geen enorme happening, want ik doe het allemaal in mijn eentje en het moet wel te behappen zijn voor me. ;-)

Hieronder de tekst van de uitnodigingen die ik rond heb gestuurd aan vrienden en familie.

Wees welkom bij de tweede editie van mijn Expositie aan Huis in het weekend van 20 & 21 oktober 2018 van 10.00-16.00u.
Op de expositie zijn alle originele tekeningen en schilderijen, die de basis vormen van mijn wenskaartenseries, te zien en te koop.

Mijn werk bestaat uit tekeningen en aquarellen, veelal geïnspireerd op de natuur.
Ik schilder en teken naar waarneming stukjes natuur in tuinen, bermen e.d. en daarnaast maak ik mandala’s, waarin ook steeds motieven uit de natuur te herkennen zijn.
Verfijnde belijningen en het gebruik van veel kleur zijn kenmerkend voor wat ik maak.

Naast deze originele schilderijen is er tijdens deze expositie nog meer te zien:

 • Twee grote muurschilderingen die ik onlangs in mijn woning maakte;
 • Een korte film, gemaakt terwijl ik op muziek schilder;
 • De mixed media werkjes geproduceerd tijdens de Februari Challenge 2018;
 • Enkele ‘Crazy Creatures with Love’-schilderijtjes waar ik momenteel mee bezig ben;
 • En uiteraard zijn alle wenskaarten ter plekke te koop, evenals een beperkte oplage van de Crazy Creatures notitieboekjes. Betaling contant of per pin.

Onder het genot van een hapje en een drankje kun je genieten van mijn aanbod. Daarbij vertel ik je graag meer over mijn werk.
Ik zal 3x per dag, te weten om 11.00u, 13.00u en 15.00u een rondleiding langs de verschillende werken verzorgen.

De ruimte hier in huis is beperkt, er is plaats voor maximaal 15 mensen tegelijk. Vandaar dat ik je wil vragen om, indien mogelijk, van te voren aan te geven welke dag je komt en met hoeveel personen.

Met hartelijke groet, Fannie Coenen

 

ps: Mijn adres: Durendaelweg 68, Berkel-Enschot ;-)

Nieuwe collectie Mandala kaarten

Het viel me al een hele tijd op dat de meeste mensen op mijn site komen via de zoekopdracht Mandala inkleurplaten..En die kwamen dan vervolgens uit bij de blog over de kleurplaten voor het mandala kleurboek voor het Mandala-Tekenpunt die ik had gemaakt. Maar dus niet bij gratis kleurplaten om te downloaden…

Ik ben ermee aan het werk gegaan en heb een aantal mandala’s gekozen die ik gemaakt heb in eerdere jaren.
Deze ben ik vervolgens gaan omzetten in zwart-wit.
Eén daarvan bied ik aan als gratis kleurplaat bij de 2daagse kunstmarkt 29 en 30 september in Tilburg.
Ik neem wat dozen kleurpotloden mee zodat je lekker kunt gaan zitten kleuren als je daar zin in hebt.

Vorige week had ik een werksessie met mijn zus die me geholpen heeft deze zwart-wit tekeningen èn de originele mandala’s die als basis dienden drukkerij-klaar te maken. Eergisteren is alles naar de drukkerij gegaan en ik verwacht zaterdag of uiterlijk maandag een groot pakket spiksplinternieuwe wenskaarten te ontvangen. Heel blij mee!

Ter ere van het uitkomen van deze 2 nieuwe series wenskaarten geef ik tijdelijk een pré sale kortingsactie. Vanaf 23 september tot en met 30 september kun je deze nieuwe setjes kopen voor €8.50 ipv €10.-per setje van 4 kaarten met envelop! Waarbij je kunt kiezen uit rood, groen, geel, blauw of crèmekleurig enveloppen…


Je kunt ze bij me op komen halen op de kunstmarkt komend weekend, of ik stuur je ze op.

 

Ik ben benieuwd of jullie kunnen ontdekken van welke mandala’s ik deze heb nagetekend, ze staan namelijk allemaal hier op de site… ;-) (maar je kunt anders ook even in het menu kijken, bij de ART shop, want daar staan ze ook al)

2daagse Kunstmarkt Koningshaven

Over een paar weken is het weer zo ver, dan sta ik op de 2daagse kunstmarkt in Wijkcentrum Koningshaven in Tilburg.
Ik sta met mijn tafel in de hal waar je binnenkomt, recht vooruit aan de rechterkant.
Ik neem al mijn wenskaarten mee en hoop dan ook mijn nieuwste serie te kunnen presenteren. :-) Daarnaast neem ik ook de unieke Crazy Creatures with love notitieboekjes mee, de ‘make them yourself’ wenskaarten en een paar schilderijtjes van de Crazy Creatures.

Muurschilderingen

Twee weken geleden heb ik eindelijk ten uitvoer gebracht waar ik al heel lang naar uitkeek: het maken van een muurschilderij in mijn huisje.

Jarenlang heb ik de muren van de huizen waar ik woonde beschilderd; met bloemen, blaadjes, organische vormen, draken, poezen, schelpdiertjes, zeesterren, vissen, zeepaardjes, lieveheersbeestjes, bomen, planten, zonsondergangen, onderwaterlandschappen, knaloranje en rood, blauw, paars, geel, fluor, met of zonder glow in de dark sterretjes, ieniemienie in een hoekje of juist over de hele breedte van mijn woonkamermuur; je kunt het zo gek niet noemen. En ik draaide mijn hand er geen moment voor om. Ik deed dat gewoon. Omdat het niet iets moest worden en dus alles kon zijn wat ik wou. Omdat ik het op die manier het leukst vind.
En uiteraard omdat ik er blij van word, elke keer als ik het zie.

Toen ik in dit huis (appartement) kwam wonen, veranderde dat in één klap; het zag er allemaal zo NETJES uit en een echt ‘grote mensen huis’, van kunststof en met beton enzo. Ik durfde niet.
En ik voelde me er ongelukkig bij. Regelmatig vroegen vriendinnen waarom het er zo klinisch wit was en ik had 101 smoesjes. Het duurde 4 jaar.
Ik ben dus begonnen, hup naar de bouwmarkt, verf halen en afplakband en gewoon maar beginnen met wat ik voor ogen had, er zweefde al een hele tijd een idee wat eruit moest. ErOP moest. Een muur boven en anderhalve muur beneden.

‘Oerwoudlicht’ werd het genoemd door mijn vader toen hij het op de foto zag. En ja, dat klopt wel. Ik heb de basis erop gezet in een paar uur tijd en ben de week erna verder gegaan met het erin tekenen van bloemen en kleine blaadjes. Vandaag ging ik verder en schilderde ik er nog wat meer bloemen en blaadjes in en plakte ik er nep bladgoud in.
Op de muur beneden heb ik ook wat schattige kikkertjes en salamanders en bijtjes erop geplakt. En een sprinkhaan. :-) :-)
En vanmiddag vond ik ook nog 2 Crazy Creatures..ik ben ze eruit aan het tekenen.
Het is nog niet klaar, ik teken nog wat verder maar het leeft weer! En ik ben blij!

Onderstaande foto’s zijn van de muur boven. Als je de muur beneden ook wil zien dan kun je een afspraak met me maken en/of in oktober naar mijn expositie aan huis komen. De precieze datum maak ik binnenkort bekend.

Te warm…voor een expositie

Ik heb het al tegen een paar mensen gezegd…dat ik dit jaar weer een expositie aan huis ga organiseren. Ik deed dat 3 jaar geleden ook, in 2015 en dat was een groot succes.
Er kwamen veel bezoekers en ik verkocht veel originele kunstkaarten en kunstwerkjes.

Momenteel zit ik al een week of 3 volop in de voorbereidingen; ik heb foto’s gemaakt van een aantal werken zodat ik er uitnodigingen van kan maken. Ik heb tekeningen uitgezocht die ik aan het inlijsten ben, ik heb een berg nieuwe lijsten besteld.
In deze expositie komen alle FbEuArRi-MixedUp werkjes, een aantal (nieuwe) Crazy Creatures with love schillderijtjes, en alle originelen van de wenskaartenseries, in totaal zo’n 50 werken bij elkaar. Best un hoop. Dus het moet wel goed zijn dan. Vind ik.

Ik had al een maand de datum vast liggen voor mezelf, in begin augustus zou ik de expositie doen. Maar er bleken teveel mensen op vakantie te zijn nog. Dus heb ik het vooruit geschoven naar 2 week later, me niet realiserend dat ik dan nog vakantie heb.
En mij kennende heb ik dan ook niet echt vakantie met alles wat ik ‘nog effe’ eraan wil doen. Het bleef een beetje wringen, dus heb ik eens serieus intern overleg gepleegd.
3 jaar geleden was de expositie in augustus, dat wilde ik nu weer doen, in augustus. Maarrr…het weer klopt nu niet met het houden van een expositie in mijn huis.

Als het zo warm is, dan staat bij mij de hele dag het balkonscherm uit en dat kleurt alles oranje. (kijk maar hieronder..) Zonde van de tekeningen, want je ziet niet hoe ze echt zijn. Bovendien is het hier binnen dan 28+ graden. Niet de meest fijne temperatuur om een paar uur in rond te hangen ;-)

oranje strand

Dus hevel ik de hele ‘bende’ over augustus en september (vanwege de 2daagse kunstmarkt) heen naar oktober. In de hoop dat het weer dan rustig herfstig is, zonder oranje scherm en idioot hoge temperaturen.

Tegen die tijd hoor je nog van me welk weekend ik mijn Open Huis Expositie organiseer.