Tuin-aquarel (1)

De ideeën die ik heb opgedaan door het tekenen vorig jaar in de Naturentuin, hebben me ertoe geïnspireerd om kleine series tuin aquarellen te gaan maken bij mensen in hun eigen achtertuin. Men maakt daar zijn of haar eigen paradijsje van; het is een prachtige tuin of een rommelig, intiem en knus plekje, het maakt niet uit, natuur heeft haar eigen schoonheid en draagt deze uit op vele manieren.

Een goede vriendin heeft deze maand haar 60e verjaardag, en ik heb haar deze serie tuin aquarellen voorgesteld als cadeau.
Ze is zo trots op haar tuin, is zo blij met hoe alles groeit en bloeit dat ze het me steeds wilde laten zien. Het maakte dat ik vroeg; mag ik jou je eigen tuin cadeau doen?
Gezien door mijn ogen, en getekend door mijn hand, zodat het weer iets nieuws voor je wordt. Vervolgens heb ik haar ook het voorstel gedaan om samen van de gemaakte tekeningen die ze mooi vond een kleine serie wenskaarten te laten drukken. Ze vond het een geweldig idee!

Dus heb ik mijn teken spullen gepakt en ben in augustus een aantal keer bij haar in de tuin gaan zitten om te tekenen. Zij waren op vakantie dus ik kon ongestoord mijn gang gaan, heerlijk mijn eigen tempo aanhouden, de tijd ervoor nemen en ik hoefde het niet te laten zien na afloop, wat ik heel fijn vind, want dan kleven er geen (of in elk geval minder) verwachtingen aan, of voorstellen van ‘zou je niet zus of zo’.
Ik moest me eerst helemaal losmaken van haar beeld van de tuin om mijn eigen beeld te kunnen maken. Het duurde even, maar het is gelukt.

Vandaag heb ik haar onderstaande drie aquarellen cadeau gedaan.

tuin1 tuin2 tuin3

Bewaren

Bewaren

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.